22.10.2017

Viikko 41/2017: Ruissalon luontopolut & matkustus Israeliin

Viikon yhteismäärät

Aika / matka juosten: 6 h 15 min 34 sek / 52,36 km
Matka kävellen: n. 25 km
Lihashuoltoa: 30 min

Huomioita viikosta

Viime viikolla kertyi sen verran kilometrejä polkupyörällä, että pidin maanantaina ja tiistaina täyslevon. Oikean puoleinen polveni on ollut kipeä pyöräillessä, mutta juostessa kipua ei tunnu.

Keskiviikkona kävin juoksemassa Ruissalon luontopolun läpi. En ollut aikaisemmin käynyt siellä. Matkaa polulla sekä siirtymisissä kertyi yhteensä 38 kilometriä ja aikaa vajaat 5 tuntia. Jonkin verran aikaa kului lyhyisiin taukoihin sekä kartan lukemiseen. Tulen varmasti harjoittelemaan noilla poluilla jatkossa usein. Lenkit tulevat muuttumaan ripeämmiksi sitten kun opin reitit ulkoa.

Polku muodostui pääosin kallioista, juurakoista ja mäntykankaasta.

Saavuttuani asfaltilta polulle, vaihdoin jalkoihini On Cloudien tilalle uudet Hoka One One Speedgoat 2 maastojuoksukengät. Kummastakin kenkämallista on jossain vaiheessa tulossa arvostelu tähän blogiin.

Loppuviikosta matkustin Israeliin ja kyseinen matka sekoittikin melkoisesti harjoituksiani. Reissupäivät olivat vahvasti kävelypainotteisia. Sunnuntaina pääsin kuitenkin jo juoksemaan aamulenkin pienen Abu Ghoshin kylän läpi melkoisissa korkeuseroissa. Matkalla tuli myös kuvattua paljon paikallisia vegaanisia ruokia. Paljon vaikutteita löytyi myös omaan keittiöön. Reissukuvat löytyy Instagramista.


Kestosuosikki: kolme pita-falafelia

Aamiainen

Olen ilmoittanut kilpailusivullani, että osallistun ensi vuonna NUTS Karhunkierroksen 80 km matkalle. Nyt se on virallista! Tiistaina sain vahvistuksen asiasta. Kyseessä on siis Northern Ultra Trail Servicen järjestämä 80 kilometrin maasto-ultrajuoksu.

NUTS Karhunkierroksesta tulee elämäni ensimmäinen ultrajuoksukilpailu. Harjoitukseni luonne tulee muuttumaan. Valmistautumisessa pitää alkaa ottaa huomioon ihan uusia asioita. Henkisen lujuuden harjoittaminen ja suorituksen aikana syöminen tulevat välttämättömäksi. Tulen tekemään useiden tuntien mittaisia päänkovetustreenejä mahdollisimman hirveässä kelissä ja maastossa. Tulen myös testaamaan mitkä ruoat eivät tule heti ylös kesken suorituksen.

Viikon suoritukset

Maanantai

Lepopäivä

Tiistai

Lepopäivä

Keskiviikko

Pitkä lenkki PK
Aika: 4 h 48 min 58 sek
Matka: 38 km (9,76 km asfaltilla + 17,46 km polulla + 10,78 km asfaltilla)
Keskisyke: 123 bpm

Lihashuolto 15 min

Torstai

Leposyke: 52 bpm
Ortostaattinen syke: 27

Lepopäivä

Perjantai

Matkustuspäivä

Lauantai

Kävelyä n. 10 km

Sunnuntai

Aamulenkki PK
Aika: 1 h 27 min 36 sek
Matka: 14,36 km
Keskisyke: 131 bpm

Kävelyä n. 15 km

Lihashuolto 15 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti